Endüstriyel Mutfak Ekipman Seçimi

Blog Detay

Endüstriyel Mutfak Ekipman Seçimi

Endüstriyel Mutfak Ekipman Seçimi
Kategori: Endüstriyel Mutfak

Hayaliniz bir restoran, cafe ya da benzeri mekan açmak mı? Ya da yeni bir şube? Kolları sıvadınız, harekete geçtiniz. İhtiyaçlarınız say say bitmez. Dekoru, sandalyesi masası, servisi; işiniz, masrafınız çok. Ama işinizin en can alıcı noktası yani tabiri caizse kalbi mutfağınız; aynı zamanda kurulum aşamasının en büyük masraf kalemlerinden biri.

Endüstriyel mutfak ekipmanlarınız neye göre seçeceksiniz, nelere ihtiyacınız var, size en uygun çözümler neler, mutfağınızı tasarlarken pratik ve etkili hizmet için fiziksel olarak dikkat etmeniz gereken hususlar nedir biliyor musunuz? Bun başlıkların hepsi kendi bir yazı konusu. Ve emin olun mekanınızın başarısı, müşterinizin memnuniyeti için öyle detaylar önem arz eder ki inanamazsınız. Bu yüzden, umarız verdiğimiz bilgiler; hayallerinizi gerçekleştirmek adına, size biraz da olsa katkı sağlar.

Menülerinizin lezzetini mükemmel kabul ederek bu yazımızda Endüstriyel Mutfağınız kurarken menünüze göre hangi bölümlere ve ekipmanlar ihtiyacınız olabileceğini aktarmaya çalışacağız. Fakat unutulmamalıdır ki her endüstriyel mutfağın kendine özgü ihtiyaçları da olabilir.

Endüstriyel mutfakların hazırlık bölümünde menüye göre aşağıdaki makinelere ihtiyaç duyulabilir.

Soğutucu bölüm olarak; mekanınızın büyüklüğüne ve mutfağınızın fiziksel kapasitesine göre soğuk odalar, tezgah tipi ya da dik tip buzdolaplarından bir tercih edilir.

Menüsünde hamur işi ağırlıklı olan mutfaklarda

- hamur açma, yoğurma makineleri,

- planet mikserleri

Mutfakların sebze hazırlık bölümünde;

- patates doğrama makinesi

- soğan doğrama makinesi 

- genel amaçlı sebze doğrama makinesi

Mutfakların et hazırlık bölümünde;

- kıyma makinesi,

- et yumuşatma makinesi

Endüstriyel mutfağınızın pişirme bölümü planlanırken menü kadar önemli bir diğer unsurda kullanacağınız enerji türüdür. Elektrik mi yoksa gaz mı kullanacağınız ekipman seçimleriniz için belirleyici bir kriter olacaktır. 

Bu kriterler uygun olarak kuracağınız endüstriyel mutfağın pişirme bölümünde aşağıdaki makinelere ihtiyaç duyabilirsiniz.

- Izgaralar çeşitler,

- ocaklar,

- yer ocakları

- fritözler,

- kaynatma kazanları,

- fırınlar

Posted by